Merhaba sevgili okurlar! Bugün sizlerle Hekimoğlu Un’un kalitesini mutfaklarınıza taşıyacak harika bir tarif paylaşmak istiyorum: Fırında Kabaran Poğaça. Özellikle sabah kahvaltıları ve çay saatleri için mükemmel bir seçim olan bu poğaçalar, Hekimoğlu Un’un Özel Amaçlı Ekmeklik Buğday Unu ile yapıldığında inanılmaz kabarık ve yumuşacık oluyor. Hadi mutfağa girip birlikte pişirelim!
Malzemeler:
- 4 su bardağı Hekimoğlu Özel Amaçlı Ekmeklik Buğday Unu
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya (10 gr)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta (sarısı üzerine, beyazı hamura)
- 200 gram beyaz peynir (isteğe bağlı)
- Bir tutam ince doğranmış dereotu (isteğe bağlı)
Yapılışı:
1. Hamuru Hazırlayalım: Geniş bir karıştırma kabına ılık sütü dökün. İçine instant mayayı ve toz şekeri ekleyip, mayanın aktifleşmesi için 5 dakika bekleyin. Ardından sıvı yağı, yumurta beyazını ve tuzu ekleyip karıştırın.
2. Hamuru Yoğuralım: Yavaş yavaş Hekimoğlu Özel Amaçlı Ekmeklik Buğday Unu’nu ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini örtüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Hamur iki katına çıkmalı.
3. Poğaçaları Şekillendirelim: Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Her bir parçayı elinizle açarak içine beyaz peynir ve dereotu karışımından koyun, ardından kapatıp poğaça şekli verin. Hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
4. Üzerini Hazırlayalım: Poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürün ve arzuya göre susam veya çörek otu serpiştirin.
5. Pişirme: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri güzelce kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
6. Servis Önerisi: Fırından çıkan poğaçaları biraz ılıttıktan sonra, sıcak olarak servis edin. Yanında taze demlenmiş çay ile bu poğaçalar, gününüzü daha da güzel hale getirecek!
Hekimoğlu Un’un Özel Amaçlı Ekmeklik Buğday Unu ile yapılan bu kabarık ve lezzetli poğaçalar, herkesin favorisi olacak. Hem kolay hem de çok lezzetli olan bu tarif, kesinlikle defterinize eklemek isteyeceğiniz türden. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.